Studiedag 'beoordelen toepasselijke wetgeving bij grensoverschrijdend werken'

Studiedag:

 

Beoordelen toepasselijke wetgeving bij grensoverschrijdend werken

 

Zwolle: dinsdag 1 oktober 2019

Den Bosch: dinsdag 8 oktober 2019

Den Haag: donderdag 17 oktober 2019

 

In de maand oktober biedt SOFIE op drie verschillende locaties verspreid over het land deze studiedag aan. Centraal staat het juist toepassen van de wet- en regelgeving, gevoed door voorbeelden uit de praktijk. De studiedag is een vervolg op de studiedag die SOFIE op 18 juni heeft gegeven over de gevolgen en aanpak van de WNRA bij grensoverschrijdend werken. Het is nuttig, maar geen vereiste dat je hieraan hebt deelgenomen.

 

Programma:

Tijdens deze studiedag wordt beknopt ingegaan op de verschillende beoordelings- en aanwijsregels op het gebied van sociale zekerheid, belastingen en andere dwingendrechtelijke bepalingen (bijvoorbeeld op het gebied van immigratie en arbeidsrecht). Na deze introductie zal op basis van door deelnemers vooraf aangedragen casuïstiek en vragen, dieper op de aanwijsregels ingegaan worden.

 

 

Doelgroep:

Deze studiedag is bedoeld voor iedereen die binnen zijn of haar instelling te maken krijgt met grenswerkcasuïstiek. Voor bepaalde functionarissen (leidinggevenden, HR adviseurs en HR-medewerkers) is het vooral belangrijk dat ze signaleren dat een beoordeling nodig is, anderen zullen daadwerkelijk de beoordeling uitvoeren, bepalen wat de gevolgen zijn en zich met de implementatie er van bezighouden (juristen, fiscalisten, payroll specialisten, beleidsadviseurs).  Wij hopen een brede vertegenwoordiging van jullie instellingen te verwelkomen. Deze studiedag is ook bedoeld voor deelnemers van bijzondere universiteiten die bij mutaties, nieuwe indiensttredingen of periodieke scans een beoordeling moeten doen van de toepasselijke wetgeving.

 

Inschrijven:

Je kunt je via onderstaand inschrijfformulier inschrijven voor maximaal één van de drie studiedagen.

Inschrijven kan tot 15 september 2019.

1 oktober 2019, locatie Zwolle: BCN, Lubeckplein 14-20, Zwolle

8 oktober 2019, locatie Den Bosch Seat2Meet Den Bosch station

17 oktober 2019, locatie Den Haag Stichthage Koningin Julianaplein 10 (13th floor)

Het programma start om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

 

Belangrijk onderdeel van deze studiedag is ingaan op casuïstiek waarmee je in je dagelijkse werk te maken krijgt of hebt gekregen. Wij vragen je vooraf casussen en vragen in te brengen. Gebruik hiervoor de mogelijkheid die hieronder geboden wordt!

 

Hartelijke groet,

Team SOFIE

 

 

Datum laatste wijziging: 08/10/2019