kennismigranten ondanks inreisverbod toch naar Nederland

 

Kennismigranten ondanks inreisverbod toch naar Nederland

Vanaf 1 juli 2020 mogen inwoners uit een beperkt aantal landen weer naar Nederland reizen. Inwoners uit andere landen mogen niet naar NL reizen tenzij er een uitzondering geldt. Aan de eerder bekend gemaakte lijst van uitzonderingen zijn nu ook kennismigranten en studenten toegevoegd.

 

Kennismigranten, studenten en hun familieleden uit niet-MVV-plichtige landen waarvoor de grenzen nog niet zijn geopend, zoals de Verenigde Staten, moeten de volgende documenten meenemen:

  • Voor kennismigranten (inclusief houder van een Europese blauwe kaart, ICT-richtlijn of onderzoeker): De brief waarin staat dat betrokkene een verblijfsvergunning krijgt (kennisgeving). En een schriftelijke verklaring van de werkgever waarin staat dat betrokkene voor zijn werk in Nederland moet zijn en waarom. Ook moet erin staan waarom betrokkene niet op een later moment naar Nederland kan komen.
  • Voor studenten: De brief waarin staat dat betrokkene een verblijfsvergunning krijgt (kennisgeving).  
  • Voor een familielid van een kennismigrant of student: kopie van kennisgeving kennismigrant/student

 

 

Let op!  De reis moet een directe vlucht zijn (geen transit).Bij problemen met de luchtvaartmaatschappij, omdat deze de kennisgeving niet genoeg bewijs vindt, moet er een e-mail naar vragengrenskantoor@ind.nl worden gestuurd.

 

Lees verder https://ind.nl/Paginas/Coronavirus.aspxhttps://ind.nl/Paginas/Coronavirus.aspx

 

 

https://www.nederlandenu.nl/reizen-en-wonen/visa-voor-nederland/qas-voor-inreizen-in-nederland

 

 

 

 


Datum laatste wijziging: 13/07/2020