Over ons

Wat doet SOFIE?

SOFIE is een samenwerkingsverband van Nederlandse Universiteiten, dat advies geeft en diensten verleend op het gebied van grensoverschrijdend werken (belastingen, sociale zekerheid, arbeidsrecht en immigratie), en is een gespecialiseerde partner voor de HR afdelingen van Onderwijs- en Onderzoekinstellingen. Bij SOFIE bundelen de specialisten van Nederlandse Universiteiten hun kennis om Onderwijs & Onderzoeksinstellingen te ontzorgen door het geven van informatie, advies en belangenbehartiging. In 2017 heeft SOFIE ruim 2.000 aanvragen voor de 30%-regeling en 500 helpdeskaanvragen afgehandeld. Dit doen we met een team van ongeveer 12 specialisten van verschillende Nederlandse universiteiten.

Organisatie

SOFIE kent een stuurgroep die verantwoordelijk is voor het behalen van de doelstellingen. De coördinator van de stuurgroep is belegd bij één van onze deelnemende universiteiten.

Op dit moment is dat de heer E.P. van Beers, werkzaam bij Tilburg University. 

Aandachtsvelden

Onze diensten zijn er op gericht om informatie, advies en service te bieden op het gebied van grensoverschrijdende sociale zekerheid, belastingen, arbeidsrecht, immigratie en beloningsvraagstukken.

Contact

Je kunt contact opnemen met SOFIE via e-mailadres: info@vraagsofie.nl.